Børs og finans

Instabank åpner i Finland

Instabank har lansert utlånsvirksomhet i Finland.

Robert Berg, Instabank. Foto: Eivind Yggeseth.

Robert Berg, Instabank. Foto: Eivind Yggeseth.

Artikkel av: Øystein Byberg
22. november 2017 - 07.56

Geografisk ekspansjon er en sentral del av Instabank sin vekststrategi. Finland er nå det første markedet utenfor Norge hvor Instabank etablerer utlånsvirksomhet. Det er ventet at etableringen vil bidra til en fortsatt sterk og lønnsom vekst for banken.

- Det er mange trekk ved det finske markedet som ligner på det norske. Vi vurderer derfor dette til å være en satsning med stort potensiale og liten risiko, sier banksjef Robert Berg i en melding.

Lanseringen i Finland leveres på rekordtid kun ett år etter at banken ble etablert.

- Vi er en liten organisasjon med kompetente og motiverte mennesker som tror på vekst gjennom innovasjon og digitalisering. Vi har en særdeles moderne og skalerbar IT- og driftsplattform som gjør det mulig å levere mer på kortere tid enn de fleste andre banker, fortsetter Berg.

Instabank har levert sterke resultater etter lanseringen i september 2016 – med utlånsvolum på over 1,1 milliarder kroner i år. Med de siste to kvartalene i pluss, ser lederteamet optimistisk mot 2018 og nye markeder.

- Vi forventer et betydelig utlånsvolum i Finland kommende år. Like fullt vil vi starte rolig og bruke de neste ukene til å finjustere våre løsninger – slik at vi kan skalere opp i 2018, sier Robert Berg.