Børs og finans

Nel inngår eksklusivt partnerskap

Får startordre på to hydrogenfyllestasjoner av Nikola Motor Company. 

CEO Jon André Løkke i NEL Foto: Eivind Yggeseth, Finansavisen

CEO Jon André Løkke i NEL Foto: Eivind Yggeseth, Finansavisen

Artikkel av: Are  Strandli
15. november 2017 - 19.35

Nel ASA melder onsdag kveld at det har mottatt en kjøpsordre på to demo fyllestasjoner som skal bidra med hydrogen til Nikola Motor Company's flåte av prototype-hydrogenlastebiler.

Denne ordren er den første delen av en eksklusiv partneravtale som har som mål å utvikle lavkost fornybar hydrogenproduksjon- og fyllestasjoner for en potensiell utvikling av 16 storskala stasjoner med kapasitet på opp til 32 ronn hydrogen pr dag.

- Vi er veldig glade for å annonsere partnerskapet med Nikola for en felles bestrebelse etter å utvikle mega-skala hydrogenfyllestasjoner basert på vårt nye cluster-design, sier konsernsjef i Nel, Jon André Løkke i en kommentar.

Løkke sier også at løsningen som vil bli utviklet i fellesskap, vil skaleres til verdens mest effektive nettverk av lavkostnads hydrogenproduksjon- og fyllestasjoner.

Nikola Motor skal jobbe eksklusivt på alle hydrogenstasjoner som involverer elektrolyse. 

- Vi bygger verdens største hydrogen-nettverk. Nels elektrolysører er veltestet og kjent i industrien for å være veldig effektive og pålitelige, noe som gjør dem til ryggraden i utviklingen av våre megastasjoner. Vi er mer enn glade for å jobbe med Nel-teamet for å på få plass denne banebrytende teknologien på tvers av USA så fort som mulig, sier konsernsjef i Nikola Motor, Trevor Milton. 

Den første ordren har en verdi på 3,6 millioner dollar, og leveringen av demostasjonene er planlagt å starte i andre halvdel av 2018. 

Les meldingen her. 

Les også: Norne Securites stålbull på Nel