Børs og finans

Nordea Markets venter Bakkafrost ned etter tall

- Markedssentimentet ser ut til å ha blitt mer bearish i 4. kvartal, sier analytiker.

Kolbjørn Giskeødegård - Foto: Finansavisen

Kolbjørn Giskeødegård - Foto: Finansavisen

Artikkel av: Eline Hvamstad
14. november 2017 - 08.22

- Selskapet rapporterer om en EBIT i 3. kvartal på 252 millioner kroner, mot konsensus på 252 millioner kroner og våre forventninger på 247 millioner kroner. Samlet EBIT-margin ble 23 kroner per kilo, mens oppdrettsmarginen kom til 23,5 kroner per kilo. Sammenliknet med vår sammensetning mellom segmenter var VAP-resultatet (EBIT nær null) bedre enn forventet, mens oppdretten kom ned, hovedsakelig på grunn av lavere enn forventede marginer i regionen Vest, kommenterer Kolbjørn Giskeødegård, analytiker i Nordea Markets.

Han peker på at Bakkafrosts fôrdivisjon viste en EBIDA-margin på 23 prosent, mot 16 prosent som var ventet, til tross for at volumene som ble solgt var lavere enn ventet.

LES OGSÅ: Resultatfall for Bakkafrost

- Volumguidingen for 2017 er opp 1.000 tonn i 2017, men volumguidingen for 2018 er 13 prosent lavere enn det som legger grunnlag for estimatene våre i dag, og 11 prosent under konsensus, sier analytikeren og fortsetter;

- Vi ser også en nedsiderisiko på prisnivået for fastprisavtalene for 2018 som forhandles i disse dager, da markedssentimentet ser ut til å ha blitt mer bearish i 4. kvartal. Basert på dette forventer vi en negativ aksjekursreaksjon i dag, sier Kolbjørn Giskeødegård.

Nordea Markets har en salgsanbefaling på Bakkafrost med kursmål på 325 kroner.