Børs og finans

Rigg-analytiker: - Odfjell Drilling er vårt toppvalg

Kepler Cheuvreux starter dekning av Odfjell Drilling-aksjen med kjøpsanbefaling. 

Deepsea Stavanger. Foto: Odfjell Drilling

Deepsea Stavanger. Foto: Odfjell Drilling

Artikkel av: John Inge Seljehaug
15. november 2017 - 14.00

Kepler Cheuvreux har i dag kommet med en oppdatering på rigg-sektoren og har i den forbindelse tatt opp dekning av hele seks nye rigg-aksjer. Disse er Odfjell Drilling, Awilco Drilling, Fred. Olsen Energy, Prosafe, Songa Offshore og Seadrill.

Ifølge TDN Finans troner Odfjell Drilling-aksjen øverst med en kjøpsanbefaling, og med et kursmål på 43 kroner.

- Odfjell er vårt toppvalg, grunnet deres eksponering mot harsh environment-segmentet. I dette segmentet er utnyttelsesgraden allerede over, skriver meglerhuset.

Dette begrunnes med at meglerhuset venter positive nyheter fra Odfjell knyttet til både kontrakter og i forhold til refinansiering av lån.

Venter stramt marked

- Vi venter et stramt marked i årene fremover i dette segmentet, sier analytiker Magnus Olsvik i Kepler Cheuvreux til TDN Finans.

På Awilco Drilling og Fred. Olsen Energy har meglerhuset en nøytral-anbefaling, med kursmål på henholdsvis 37 og 18 kroner.

Likevel venter Olsvik flere kontraktnyheter fra Fred. Olsen Energy i tiden fremover.

-I våre øyne er Fred. Olsen, sammen med Seadrill, godt posisjonerte for å få kontrakter både på norsk- og britisk sokkel, sier han til byrået.

Prosafe får en reduser-anbefaling på, med et kursmål på 7 kroner.

Kepler avventer anbefaling på Songa og Seadrill, da førstnevnte er i en spesiell situasjon grunnet oppkjøp, og sistnevnte er i en Chapter 11-prosess.