Børs og finans

Sluttet hos Fredriksen - leverer superavkastning til «friends and family»

Espen Westeren sluttet hos John Fredriksen og startet fondsselskap i London akkurat da oljeprisen nådde bunnen.

Espen Westeren. Foto: Eivind Yggeseth/Finansavisen.

Espen Westeren. Foto: Eivind Yggeseth/Finansavisen.

Artikkel av: Marianne Løland Skarsgård
27. november 2017 - 09.09

For to år siden sluttet Espen Westeren i jobben hos John Fredriksen. I februar 2016 så fondsselskapet Titan Capital Management dagens lys. Siden har han levert superavkastning til seg selv og andre velstående nordmenn, skriver DN.

- Jeg lærte ekstremt mye av en av verdens beste sykliske shippinginvestorer, sier Westeren til avisen.

Han gikk sammen med Fredrik Halvorsen, som også hadde vært kollega og en nøkkelperson hos Fredriksen, om å starte hedgefond. Planen handlet ifølge DN om å investere i selskaper og obligasjonsgjeld der verdiene var kraftig redusert som følge av nedturen av oljemarkedet.

- Det er så typisk. Når oljeprisen står i 120 dollar fatet, tror knapt noen at den skal under 100, sier Westeren.

Siden i fjor sommer har Westeren vært på bunnfiske innen olje og offshore, gjennom oppstart av hedgefondet Titan Opportunities. Det vil si at fondet har gått inn i selskaper som enten kjøper opp rigger og utstyr til historisk lave priser, eller går inn i selskaper som selv har vært rammet av nedtur og er lavt priset, skriver avisen.

Fondets største investering er ifølge DN Tor Olav Trøim-kontrollerte Borr Drilling. Det har bidratt til en avkastning på nesten 50 prosent, og fondets kapital har økt med rundt 200 millioner kroner på halvannet år.