Børs og finans

Spår Höegh LNG til værs

DNB Markets mener rederi kan stige kraftig på børsen.

Meglerbordet i DNB Markets. Foto: Eivind Yggeseth/Finansavisen.

Meglerbordet i DNB Markets. Foto: Eivind Yggeseth/Finansavisen.

Artikkel av: Øystein Byberg
15. november 2017 - 08.19

Höegh LNG Holdings har hatt et tungt år på børsen, fastslår DNB Markets i dagens morgenrapport. Etter at kursen i går stengte på 63,50 kroner pr aksje, er verdsettelsen ned 13 prosent den siste måneden.

«Ledelsen presenterer Q3-rapporten i morgen tidlig og i den forbindelse venter vi at interessen i første rekke vil være rettet mot kontraktsutsiktene og balansesituasjonen i forhold til selskapets lånebetingelser. På våre estimater vil selskapet være på riktig side av lånebetingelsene frem til andre halvår 2020», skriver meglerhuset.

Basert på annonserte ordre har DNB Markets et estimat for summen-av-delene på 111 kroner pr aksje.

«Når vi i tillegg forutsetter kontrakt for en ledig FSRU, samt justerer for øvrige kostnader og usikkerhet, får vi et kursmål på 112 kroner pr aksje og har en kjøpsanbefaling», konkluderer meglerhuset.

Oppsiden i forhold til tirsdagens sluttkurs er på hele 76 prosent.