Børs og finans

Telia inngår fiberavtale med Eidsiva bredbånd

Telia har inngått en fiberavtale med Eidsiva bredbånd.

Foto: NTB Scanpix

Foto: NTB Scanpix

Artikkel av: Marianne Løland Skarsgård
16. november 2017 - 10.29

Telia har inngått en fiberavtale med Eidsiva bredbånd som omfatter fiberleveranser i Hedmark, Oppland og øvre Romerike for å styrke nettkvalitet og kapasitet samt øke robustheten i Telias mobilnett i innlandet på vei mot 5G, går det frem av en pressemelding.

- Vår ambisjon er at våre kunder skal få den beste opplevelsen i vårt nett, og vi gjør det vi kan for å ruste nettet vårt for fremtidens behov, sier Dag Wigum, teknisk direktør i Telia Norge.

- Vi forbereder oss for 5G-teknologiens inntog rundt hjørnet, og et viktig steg på veien er å endre transmisjonsinfrastrukturen vår til fremtidens behov.

Byene først

Første fase av utrullingen er leveranse av mørk fiber til basestasjoner i Gjøvik, Hamar, Lillehammer, Elverum og Kongsvinger. I neste utrullingsfase vil Eidsiva bredbånd levere til øvrige områder i Hedmark, Oppland og øvre Romerike.

- Eidsiva bredbånd kjenner dette området svært godt, og har lang og solid erfaring i etablering og drift av fibernett. Det er viktig for Telia å ha et direkte og tett samarbeid med aktører som Eidsiva bredbånd, slik at langsiktige løsninger kan etableres, sier Wigum.

Telia er i løpende dialog med flere lokale fiberoperatører i ulike deler av landet.