Børs og finans

Fikk bitcoins for 50.000 låst på Bitcoins Norway

Tok 15 dager før han fikk «løs» pengene. 

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Artikkel av: Eline Hvamstad
13. desember 2017 - 08.22

Den norske kjernefysikeren, Gustav R. Jansen, som bor med kone og tre barn i Tennessee i USA, satte i starten av november inn rundt 50.000 kroner i utbrytervalutaen bitcoin cash via den norske bitcoinbørsen Bitcoins Norway, skriver DN.

Avisen forklarer at Jansen senere ville overføre dissee til en annen børs for å handle aktivt i andre digitale valutaer, men det tok over to uker å få transaksjonen gjennomført.

Han fikk først beskjed av kundeservice om at han hadde overført til en bitcoin-adresse og ikke en bitcoin cash-adresse, og at pengene dermed var tapt. Likevel sto pengene fast på Jansens konto på Bitcoins Norway, men disse kunne han ikke røre, skriver DN.

– Bitcoin cash hadde steget over 50 prosent, og enkelte andre valutaer vi hadde tenkt å kjøpe, har steget over 300 prosent på samme tid, og vi kunne ikke gjøre annet enn å se på. Veldig frustrerende, sier Jansen til avisen.

Mannen bak Bitcoins Norway, Ole Andre Torjussen, sier til DN at feilen ikke skyldes deres system, men at bitcoin cash-nettverket ikke tok imot transaksjonen.

Han innrømmer likevel at kommunikasjonen fra kundeservice ikke var god.

– Jeg vil legge meg flat for at den ble håndtert feil, men vil si at vi ikke kunne gjort noe for å forhindre det heller. Man må huske på at bitcoin cash-nettverket ikke er like omfattende og stabilt som det bitcoin-nettverket er, sier Torjussen til avisen.