Børs og finans

- Kitron er lavt priset

Analytikerne i Beringer Finance tror Kitron-aksjen kan stige nærmere 30 prosent. 

Meglerbord - Foto: Scanpix

Meglerbord - Foto: Scanpix

Artikkel av: John Inge Seljehaug
7. desember 2017 - 13.27

Kitron faller 4,44 prosent på Oslo Børs til 6,67 kroner i torsdagens handel. Det skjer etter at det svenske investeringsselskapet Creades AB har dumpet aksjer for 124 millioner kroner, og solgt seg helt ut av selskapet. 

Analytiker i Beringer Finance, Knut Erik Løvstad, mener derimot at aksjen fortsatt er lavt priset, og kan være et bra sted for investorer å plassere pengene sine. 

- Vi er positive til aksjen og tror at selskapet har en veldig bra posisjon. De har stadig fått flere kontrakter og utvider posisjonen sin, sier Løvstad til Hegnar.no. 

Beringer-analytikeren har en kjøpsanbefaling på aksjen, med et kursmål på 8,50 kroner. Med torsdagens aksjekurs tilsvarer det en oppside på i overkant av 27 prosent.

Tror på videre vekst

Selv om resultatet i tredje kvartal var noe svakere enn på samme tid i fjor, økte inntektene til selskapet til 553 millioner kroner, fra 462 millioner kroner.

Det tror Beringer-analytikeren fortsetter. 

- Vi tror dette er et selskap som kommer til å levere 10 prosent pluss topplinje-vekst i de neste to til tre årene. Vi har ganske god «confidence» på at de nye kontraktene som har blitt signert med blant annet Husqvarna og Kongsberg Decence Systems ligger fast som et program og gir liten grad av usikkerhet, forklarer Løvstad og legger til.

- Med god topplinjevekst og forbedring i marginen får du en veldig hyggelig earningsvekst i selskapet. Selskapet er også priset relativt lavt fortsatt i forhold til en del andre selskaper som man kan sammenligne med i Norden, og tror det fortsatt er mye å gå på prisingen.

- Mye er priset inn 

Norne Securities har en hold-anbefaling på aksjen, men med samme kursmål på 8,5 kroner. Dette begrunnes med at det meste av oppsiden allerede er priset inn i aksjen, skriver Norne Securities. 

- Det er rom for videre forbedringer ettersom det har vært noe ineffektivitet som har kommet som en konsekvens av rask vekst, som er forventet å bli løst etter hvert som produksjonen stabiliserer seg og volumet øker, sier Rytis Mikelionis, analytiker i Norner Securities.