Børs og finans

Meglerhus frykter tøffere tider

Foto: NTB Scanpix

Foto: NTB Scanpix

Artikkel av: Stian Jacobsen
5. desember 2017 - 10.12

Tallknuserne i Bank of America Merrill Lynch har nedgradert DNO. Ifølge TDN Finans opererer meglerhuset nå med en nøytral anbefaling, ned fra underperform.

Flyten av olje i rørledningen fra den kurdiske regionen i Irak til Ceyhan i Tyrkia skal være stabil på om lag 300.000 fat per dag. Ifølge TDN Finans kommer det frem av en artikkel hos Bloomberg News. I en såkalt normalsituasjon har strømmen fra Nord-Irak til Ceyhan vært på rundt 600.000 fat per dag.

DNO er den største uavhengige oljeprodusenten i irakisk Kurdistan.

Tirsdag får aksjen juling på Oslo Børs. Aksjen omsettes nå for 9,585 kroner, ned 2,34 prosent. Det betyr at aksjen er ned 3,18 prosent den siste måneden, mens den er opp 13,03 prosent siden nyttår.

For en uke siden kunne vi lese at DNB Markets gikk ut med en kjøpsanbefaling på Statoil, Aker BP og DNO.

- Til tross for at DNO er den aksjen hvor vi ser størst potensial i forhold til kursmålet, er det viktig også å være klar over at risikobildet i denne aksjen innebærer at det kan være den av disse tre som i minst grad er drevet direkte av oljeprisutviklingen, slo DNB Markets fast.

An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.