Børs og finans

Børsen under 800

Norske Skog-rally fra start på børsen

Oslo Børs faller, men med noen hederlige unntak. (Oppdatert 09:16)

Artikkel av: Øystein Byberg
5. desember 2017 - 09.04

Oslo Børs faller som ventet fra start tirsdag. Etter 16 minutters handel er hovedindeksen ned 0,3 prosent til 797,94.

Oljeprisen

Et fat Brent-olje står nå i 62,22 dollar, ned 0,4 prosent, mens prisen var 62,79 dollar fatet da børsen stengte mandag.

- Merkedag for landet 

Statoil opplyser i en melding tirsdag morgen at selskapet investerer 49 milliarder kroner i Johan Castberg-feltet i Barentshavet. 

- Dette er en merkedag for landet og for videreutviklingen av petroleumsvirksomheten på norsk sokkel, sier olje- og energiminister Terje Søviknes. Tirsdag mottar han plan for utbygging og drift (PUD) av Johan Castberg-feltet i Barentshavet.

De samlede inntektene fratrukket kostnadene på Castberg er i konsekvensutredningen anslått til 188 milliarder kroner, hvorav rundt 138 milliarder kroner tilfaller staten i skatter. 

Statoil har tildelt kontrakt både for undervanns-produksjonssystemet for Johan Castberg og EPma, eller prosjektering og innkjøpsledelse, begge med Aker Solutions AS. Kontraktene har en samlet verdi på omlag 4 milliarder kroner.

Statoil er ned 0,5 prosent til 169,10 kroner, mens Aker Solutions er opp 1,3 prosent til 42,84 kroner.

Funcom

Funcom opplyser at lanseringsprisen på spillet Conan Exiles til Xbox One og PlayStation 4 vil øke til 49,99 dollar fra den nåværende prisen på 34,99 dollar.

Det tilsvarer et prishopp på hele 43 prosent.

Aksjen er ned 1,3 prosent til 2,30 kroner.

Norske Skog

12 dager har gått uten at det er blitt meldt om noen fremgang i prosessen med å melde oppbud i Norske Skog, skriver DN.

Selskapets største aksjonær og styreleder, Christen Sveaas, ønsker ikke å svare i detalj på hva selskapet og styret arbeider med. Men han slår fast at det fortsatt jobbes med å lete etter en løsning som kan redde det børsnoterte konsernet fra konkurs.

Gjermund Hagesæter, som representerte Fremskrittspartiet på Stortinget fra 2001 til 2017, gambler på oppgang for Norske Skog-aksjen, skriver DN. 

- Grunnen til at jeg har kjøpt aksjer er fordi jeg tror det er større sannsynlighet for at aksjen dobler seg, enn at den går i null, sier han.

Norske Skog stiger 26,1 prosent til 29 øre.

Songa Offshore

Alle Songa Offshores rigger hadde en operasjonell oppetid på 100 prosent i november.

Songa er opp 1,6 prosent til 63 kroner.

Magseis

Havbunnseismikkselskapet Magseis har, sammen med sin partner BGP, blitt tildelt en en forlengelse av den pågående kontrakten med BGP Arabia og Saudi Aramco for å innhente ytterligere havbunns-seismikkdata i Rødehavet.

Aksjen stiger 5 prosent til 18,90 kroner.