An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.
Børs og finans

Norske Skog setter i gang salg av papirfabrikkene

Norske Skog AS setter i gang en prosess for å få solgt skogkonsernets sju papirfabrikker. 

Christen Sveaas - Foto: Christen Sveaas

Christen Sveaas - Foto: Christen Sveaas

Artikkel av: NTB
13. desember 2017 - 21.53

Investeringsbanken Evercore har fått oppgaven som rådgiver.

Norske Skog opplyser i en børsmelding onsdag kveld at salget av Norske Skog AS – som eier selskapets sju papirfabrikker – starter umiddelbart.

– Norske Skog-gruppens sju papirfabrikker vil fortsette driften som normalt, og våre kunder, leverandører og andre forretningspartnere vil fortsette å motta produkter av høy kvalitet og tjenester fra Norske Skog uten opphold gjennom salgsprosessen, opplyser selskapet i meldingen.

Norske Skog ber videre alle parter, inkludert eksisterende investorer, som er interessert i å delta i salgsprosessen, om å kontakte Evercore så snart som mulig for å vise sin interesse.

Dagens Næringsliv skrev mandag at rundt 100 mulige kjøpere er interessert i Norske Skogs fabrikker, og at de internasjonale investeringsbankene Citibank og Evercore allerede var i full gang med å forberede konkurssalget.

– Så vidt jeg skjønner er disse prosessene på skinner, men det er uavklart hvor lang tid det vil ta å få fullbyrdet dem, sa styreleder og Norske Skogs største eier, Christen Sveaas, til avisen.

Det har foreløpig ikke kommet noen melding fra Norske Skog om at styret har besluttet å begjære selskapet konkurs. DN skrev mandag at kilder bekrefter at en konkursbeslutning kan være nært forestående.

Etter at långiverne i Norske Skog i flere uker hadde forsøkt å bli enige om en refinansieringsløsning for å redde papirkonsernet fra konkurs, kastet investor Kjell Inge Røkke seg for tre uker siden inn i kampen om fabrikkene. Det Røkke-kontrollerte investeringsselskapet Aker har samarbeidet med en av Norske Skogs største långivere, investeringsfondet Oceanwood, om å framtvinge en konkurs.

(©NTB)