Børs og finans

Søksmålene haglet - nå er selskapet konkurs

Mye tyder på at det bare blir smuler igjen på investorene.

Foto: Scanpix

Foto: Scanpix

Artikkel av: Eline Hvamstad
5. desember 2017 - 08.07

Mens Indigo-eier Thor Kennedy Normann (38) har hentet ut millionutbytte, har de eldre investorene gått på milliontap. Nå har selskapets ledelse begjært oppbud og advokat Egil Hatling i DLA Piper har fått ansvaret som bostyrer, skriver DN.

– Vi har akkurat fått konkursen inn på vårt bord og vi er i ferd med å gjøre innledende undersøkelser, sier bostyrer Hatling.

DN har tidligere skrevet at 18 arvinger har tatt arrest i verdier for nærmere 9,2 millioner kroner. Arvingene har sikret seg arrest i en tomannsbolig med strandlinje i Asker og i en Mercedes.

Hatling mener sålangt at det er lite som tyder på at investorene vil få igjen mye av den investerte kapitalen.

– Jeg ser av oppbudsbegjæringen at selskapet skal ha en gjeld på 30 millioner kroner og at det er aktiva på tre millioner. Det tyder på en underdekning på 27 millioner kroner, men dette vil den videre bobehandlingen søke å avklare nærmere.

Indigo-eier Thor Kennedy Normann sier i en pressemelding at verdiene til investorene er intakte.

– Det er hittil ikke fremlagt beviser på at investeringene til noen av Indigo Finans’ kunder er tapte. Vi mener at verdiene er intakte. Oppbudsbegjæringen vil ikke få noen konsekvens for investeringene til eksisterende kunder, som nå vil bli kontaktet og informert om dette. Imidlertid innebærer dessverre de samlede kravene og arrestbeslutningene at det nå ikke lenger er mulig å drifte selskapet videre, sier Normann.