An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.
Børs og finans

Spår bitcoin i 50.000 dollar om et år

Jehan Chu, partner i Kenetic Capital, spår bitcoin i 50.000 dollar ved utgangen av 2018. John McAfee er mye større i kjeften enn det, og vil spise tissen sin på riksdekkende tv hvis han taper veddemålet.

Bitcoin - AP Photo/Rick Bowmer

Bitcoin - AP Photo/Rick Bowmer

Artikkel av: Stein Ove Haugen
6. desember 2017 - 10.50

Verdien på dagens 16.723.438 bitcoin var i morgentimene onsdag på 208 milliarder dollar, ifølge Coindesk, tilsvarende 1.731 milliarder kroner.

Til sammenligning har for eksempel IBM en børsverdi på 145 milliarder dollar og Coca Cola en børsverdi på 197 milliarder dollar. ExxonMobil har en børsverdi på 354 milliarder dollar, mens Facebook har en børsverdi på 498 milliarder dollar.

Alle aksjene på Oslo Børs har en verdi på 2.519 milliarder kroner.

Men dagens kurs og verdi på bitcoin blir liten hvis Jehan Chu i Kenetic Capital får rett i spådom. For ikke å snakke om John McAfees veddemål.

Hvis bitcoin stiger til 50.000 dollar betyr det at verdien på dagens 16.723.438 bitcoin om et år vil være 836 milliarder dollar (6.964 mrd kroner). Da er det i dag kun et selskap i verden med en høyere børsverdi - Apple med 872 milliarder dollar.

Den storkjeftede teknologipioneren John McAfee har imidlertid veddet at bitcoin vil stige, ikke bare til 50.000 dollar, men til 500.000 dollar, og det innen 17. juli 2020. Og han vil spise tissen sin på riksdekkende TV hvis det ikke skjer.

Det betyr i så fall at verdien på dagens antall bitcoin i omløp (antallet vil helt sikkert har steget betraktelig innen det) da vil være 8.361.719.000.000 dollar. 

Det tilsvarer drøyt 9,5 ganger dagens børsverdi på Apple - og i kroner blir det ikke mindre enn 69.653 milliarder. Da vil til og med verdien på det norske oljefondet, som i dag er på 8.415 milliarder kroner, komme litt i skyggen av bitcoin. Det vil også være nok til å betale 42 prosent av den amerikanske statsgjelden.

Markedsverdien på alle børsnoterte aksjer i verden er for øvrig omlag 833.000 milliarder kroner, og med John McAfees kursmål på 500.000 dollar vil verdien også tilsvare 8,4 prosent av den samlede verdien av alle børsnoterte selskaper i verden.

Vi ville aldri, som John McAfee, veddet tissen vår på at det slår til. 

Vi verdsetter den mye høyere enn det.

An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.