Børs og finans

Telenor med milepæl

Konsernet blir første operatør i verden med eSIM-sertifisering. 

Telenor. Foto: NTB scanpix

Telenor. Foto: NTB scanpix

Artikkel av: John Inge Seljehaug
5. desember 2017 - 14.19

Telenor er sertifisert for å lansere eSIM av den globale operatørforeningen GSMA. Selskapet blir dermed den første operatøren i verden som har fått sertifisert en egen eSIM-plattform, opplyser Telenor, ifølge TDN Finans. 

- Vi er svært glade for å ha blitt sertifisert. Det er svært strenge sikkerhetskrav til sertifiseringen. Hittil er det bare fire selskaper globalt som er sertifisert. Telenor Norge blir den første operatøren. Her er det mange flinke folk som har jobbet godt med å gjøre Telenor klar for eSIM, sier Berit Svendsen, administrerende direktør i Telenor Norge og leder av Telenor Skandinavia, i en kommentar.

eSIM betyr embedded SIM, og betyr at SIM-kortet er innebygget i mobiltelefonen samt andre enheter med eSIM-støtte, opplyses det.

Telenor er i gang med pilot på eSIM, og jobber sammen med flere M2M-aktører om eSIM. Gjennom 2018 kommer Telenor til å gjøre flere kommersielle lanseringer, opplyses det.

- Med eSIM kan du ha ulike telefoner, klokker, kamera eller koblinger i bil, for å nevne noen eksempler - med samme abonnement. Dette tror vi kundene vil sette stor pris på, sier leder for Telenors mobildivisjon, Bjørn Ivar Moen, ifølge nyhetsbyrået.