Børs og finans

DNB Markets ser stygg nedside i Fred. Olsen Energy

I verste fall skal aksjen ned til tre kroner, ifølge meglerhuset. 

Foto: Fred Olsen Energy

Foto: Fred Olsen Energy

Artikkel av: John Inge Seljehaug
19. januar 2018 - 10.10

Fred. Olsen Energy-datter Dolphin Drilling meldte i går at det har landet en BP-jobb på britisk sokkel av Nordsjøen.

Det er den første helt nye avtalen for selskapet siden 2013. 

- Aktiviteten selskapet har i mellomtiden har vært basert på forlengelser av eksisterende avtaler, men disse er nå utløpt. Med en kontraktsperiode på 60 dager får vi for denne nye avtalen en estimert rate på USD 138k per dag, skriver DNB Markets i fredagens morgenrapport.

- Basert på en første brønn estimerer vi dermed at avtalen vil gi kunne en negativ kontantstrøm på 7 millioner dollar for selskapet, men vi ser samtidig potensial for et begrenset positivt resultat dersom BP velger å utøve opsjonene de har om arbeid på ytterligere fire brønner, heter det videre.

- Etter vårt syn er det et riktig skritt av selskapet å få riggen tilbake i arbeid. Det vil bidra til å øke mulighetene for ytterligere oppdrag fremover. I våre estimater hadde vi imidlertid allerede lagt inn forventninger om nye oppdrag på USD 140k fra midten av 2018 og vi gjør dermed ingen endringer i salgsanbefalingen og kursmålet på tre kroner per aksje. 

Kursen stengte i går på 21,08 kroner per aksje, men har i fredagens handel steget 12,33 prosent til 23,68 kroner. Det betyr at meglerhuset ser en nedside på rundt 87 prosent.

Seb Equities oppgraderer derimot sin anbefaling på Fred. Olsen Energy-aksjen fredag til kjøp fra hold, ifølge TDN Direkt. Kursmålet på aksjen oppjusteres til 32 kroner fra 10 kroner.