Børs og finans

Nok en sentralbank advarer mot kryptovaluta

Foto: AP / NTB Scanpix

Foto: AP / NTB Scanpix

Artikkel av: Martine Holøien
14. januar 2018 - 11.52

Indonesias sentralbank har kommet med en ny advarsel angående handel med kryptovalutaer på grunn av risikoen for tap for samfunnet, melder CNBC. Sentralbanken mener også at det representerer en potensiell trussel mot stabiliteten i det finansielle systemet.

Bank Indonesia (BI) har tidligere sagt at kryptovalutaer ikke er anerkjent som lovlig valuta, slik at de ikke kan brukes som betalingsmiddel i Indonesia.

«Det finnes ikke noen myndighet som tar ansvar, det er ingen offisiell administrator, og det finnes ingen underliggende aktiva som er grunnlaget for prisen», sa BIs talsmann Agusman i en uttalelse fredag.

Han sa at virtuelle valutaer også kan brukes til hvitvasking av penger og finansiering av terrorisme, og på grunn av alle disse faktorene kan det ha en innvirkning på stabiliteten i det finansielle systemet og forårsake et tap for samfunnet.

«Det er samfunnet som må ta et eventuelt tap. Vi er forpliktet til å beskytte forbrukerne og beskytte dem mot en boble», uttalte Agusman på telefon lørdag.