An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.
Børs og finans

Økonomene tviler på renteoverraskelse

Utviklingen tilsier ingen endring og et "kjedelig" rentemøte, ifølge sjeføkonom Kjersti Haugland.

Foto. NTB Scanpix

Foto. NTB Scanpix

Artikkel av: John Inge Seljehaug
19. januar 2018 - 15.16

25. januar offentliggjør Norges Bank sin rentebeslutning. Sjefanalytiker i Nordea Markets, Erik Bruce, forventer styringsrenten vil bli uendret.
forventninger.

- Fallet i ledighet sakket av slik sentralbanken ventet i desember, inflasjonen økte som ventet og kronen er nå nær forventningen og pengemarkedspreadene er nær forventningen, skriver Erik Bruce i en rapport, ifølge TDN Direkt.

Det er imidlertid to faktorer som har kommet inn på oppsiden, ifølge Bruce. Renteforventningene i utlandet har økt siden desember-møtet, og oljeprisene har økt. Dette gjør at summen av nyheter er litt på oppsiden av sentralbankens forventning, men ikke nok til å rettferdiggjøre en endring i synet, mener han, ifølge nyhetsbyrået.

Sjeføkonom Kjersti Haugland i DNB Markets sier utviklingen siden sist rentemøte tilsier at sentralbanken ikke vil signalisere noe endring i sitt syn på økonomien, og venter i så måte et "kjedelig" rentemøte torsdag. Haugland trekker imidlertid frem renteoppgangen i utlandet som et punkt å følge med på. 

- Det mest oppsiktsvekkende som har skjedd siden sist rentemøte er nok at renten har trukket opp i utlandet. Hvis det holdes seg til mars-møtet kan det bidra til å løfte rentebanen, sier Haugland til TDN Direkt, som venter en uendret rente på 0,50 prosent.