Børs og finans

Prosafe ute med driftsoppdatering

Utnyttelsesgraden på flåten falt i fjerde kvartal. 

Safe Boreas. Foto: Prosafe.

Safe Boreas. Foto: Prosafe.

Artikkel av: John Inge Seljehaug
22. januar 2018 - 07.47

Flåten til Prosafe hadde en utnyttelsesgrad i fjerde kvartal 2017 på 36,1 prosent for sine rigger, ned fra 38,9 prosent i tredje kvartal. 

Det opplyser selskapet i sin kvartalsdriftsoppdatering mandag.

Safe Skandinavia Tender Support Ship (TSV) var fullt ut kontrakt i kvartal for Statoil på Oseberg Øst med en fast kontraktsperiode til slutten av juni 2018.

Safe Caledonia startet en kontrakt for Total i Storbritannia i midten av mai 2017 og var på kontrakt fram til slutten av oktober 2017. Skipet ligger til opplag i Storbritannia.

Safe Notos startet en treårig og 222-dagers kontrakt for Petrobras i desember 2016 og har hatt kontrakt i hele kvartalet. 

Safe Boreas startet en 13-måneds fast kontrakt for Statoil tidlig i august. Skipet har vært på kontrakt hele kvartalet.

Safe Concordia, Safe Zephyrus, Regalia, Safe Bristolia og Safe Astoria lå i opplag i kvartalet. 

Safe Zephyrus har dog en 12-måneders kontrakt med Statoil, som iverksettes i midten av mai 2018. Safe Eurus opplyses å være i strategisk opplag fortsatt. 

Stillstandavtalen mellom Prosafe og Cosco angående riggene Safe Nova og Safe Vega er nå forlenget til 20. april 2018, og selskapene forblir i forhandlinger knyttet til en kommersiell løsning for disse enhetene. Selskapet skriver at dersom ingen enighet oppnås har Prosafe retten til å kansellere nybyggingskontraktene og kreve tilbakebetaling på om lag 60 millioner dollar, sikret av Bank of China.