Børs og finans

Ser tredoblet bitcoinkurs i løpet av 2018

- Så lenge teknologien fortsetter å utvikle seg, har vi likevel sterk tro på bitcoin, sier kryptodirektør. 

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Artikkel av: John Inge Seljehaug
5. januar 2018 - 10.51

(Finansavisen.no): Helsinki-baserte Prasos begynte sin seneste runde med kapitalinnhenting den 9. november og satset på å få inn 2,5 millioner euro.

Ifølge Finansavisen ble målet allerede nådd lille julaften, tolv dager tidligere enn den offisielle tidsfristen.

- Investeringstakten økte hurtig i løpet av prosessen. Det tok bare seks dager å få inn den siste millionen, idet investorene ble stadig reddere for ikke å få kjøpe aksjer, sier markedsdirektør Heidi Hurskainen, til aivsen.

Ifølge Hurskainen kom mesteparten av den nye kapitalen, som tilsvarer 24,4 millioner kroner, fra Finland. Men også nordmenn har spyttet inn penger. 

Kan nå 40.000 euro

Selv regner Hurskainen med at årets kursoppgang for bitcoin blir «mer moderat» enn i fjor, da den populære kryptovalutaen steg 14-gangeren.

- Likevel vil det ikke være overraskende, om kursen når 40.000 euro i løpet av året, etter hvert som institusjonelle investorer går inn i markedet og nye investeringsprodukter blir tilgjengelige, sier Hurskainen, til Finansavisen. 

- Historisk har kursutviklingen vært syklisk, og på et tidspunkt – enten i 2018 eller 2019 – vil en negativ trend trolig begynne. Så lenge teknologien fortsetter å utvikle seg, har vi likevel sterk tro på bitcoin, slår direktøren fast. 

Fredag er bitcoin verdt 15.942 dollar, tilsvarende 13.216 euro.

Se også: - Ny krasj i bitcoin er meget sannsynlig