Børs og finans

Slik bruker Zlatan millionene sine

Et at av hans større nyere innkjøp inkluderer blant annet en hest.

Zlatan Ibrahimovic. Foto: AP Photo/Dave Thompson.

Zlatan Ibrahimovic. Foto: AP Photo/Dave Thompson.

Artikkel av: Martine Holøien
19. januar 2018 - 09.12

Med en nettoformue på 1,1 milliarder svenske kroner er Zlatan nå Sveriges 166. rikeste, ifølge magasinet Veckans Affärer’s årlige rangering over milliardærer, skriver Business Insider.

Zlatan er medeier av flere svenske selskaper: spillstudioet Isbit Games, mineralvannvirksomheten Vitamin Well og spillplattformen Challengermode.

Men han har også en veldokumentert luksuriøs livsstil. Han foretrekker å bruke pengene sine på følgende ting:

Zlatan eier tre luksushus i Sverige som han har kjøpt for 125 millioner svenske kroner, rapporterte Expressen i fjor sommer. Den mest spektakulære er et townhouse på 1.000 kvadratmeter. Det er en ombygd kirke som ligger i Östermalm, det mest snobbete området i Stockholm.

Fotballspilleren har også investert 2,2 millioner svenske kroner i et feriehus ved skianlegget Åre og 13 millioner i et strandhus på øya Resarö i skjærgården utenfor Stockholm.

Der har han sin luksusbåt, verdt mer enn 100 millioner svenske kroner, ifølge Expressen. Hans splitter nye «Riva 100 Corsaro» er fullt utstyrt med blant annet en stor spisestue, cocktailbar og en master suite.

Han kjøpte også nylig en seks år gammel veddeløpshest som heter Grande Dieni. Zlatan betegner innkjøpet som en «ny utfordring» i et Instagram-innlegg.

Zlatan har også en kostbar smak når det kommer til biler og han bruker ofte et privat jetfly. Han kjører en Porsche Spider 918, verdt åtte millioner svenske kroner, og han har også nylig blitt sett i en gul Ferrari LaFerrari.