Børs og finans

Solid omsetningsøkning for Olav Thon

Olav Thon Gruppens kjøpesentre fortsetter å øke omsetningen, til tross for økt konkurranse fra blant annet netthandel. 

Artikkel av: Are  Strandli
3. januar 2018 - 17.22

Olav Thon Gruppens kjøpesentre økte omsetningen med to prosent i 2017, sammenlignet med året før, fremgår det av en pressemelding onsdag.

Gruppen eier totalt 109 kjøpesentre, derav 78 er hel- eller deleide av Olav Thon Gruppen, mens 31 blir forvaltet på vegne av andre eiere.

Kjøpesentrene i Norge hadde en samlet butikkomsetning på 67.212 millioner kroner i 2017, opplyses det. 

– Det er flere faktorer som påvirket omsetningstallene for 2017. Noen av kjøpesentrene våre var under ombygging og det var færre handledager i desember 2017 enn i 2016 – noe som førte til lavere salgstall. Kjøpesentermarkedet har også blitt noe påvirket av økt konkurranse fra andre aktører og netthandel. Besøkstallene på våre kjøpesentre holder seg fortsatt på et høyt nivå og fysiske butikker er viktige. Tilpasning av detaljhandelen til omni-channel fra de fleste aktører er noe som jobbes med og de digitale mulighetene som finnes både for fysiske butikker og nettbutikker kommer til å øke fremover, sier Thomas E. Rønning som er direktør for kjøpesenterdivisjonen i Olav Thon Gruppen.

Black Friday

I desember økte handelen med 0,4 prosent ved de norske kjøpesentrene, mens økningen var på 1,3 prosent ved de svenske sentrene. 

– Black Friday ga en god start på julehandelen og omsetningen i denne perioden viser en signifikant økning sammenlignet med Black Friday i 2016. Mange av sentrene våre opplevde rekordomsetning. Likevel har ikke dette påvirket julehandelen i noen negativ retning, forteller Rønning.

Olav Thon Gruppen er størst på kjøpesentereiendom i Sverige målt etter areal. Mest kjent for nordmenn er kanskje Nordby Shoppingcenter.

I Sverige økte samlet omsetning med med to prosent til 13.533 millioner svenske kroner.

– Noen av de største sentrene vi eier i Sverige ligger nær grensen til Norge, og vi ser en lik utvikling som i Norge, sier Rønning.