Børs og finans

To aksjetips for alle som er glade i utbytte

Sjefanalytiker tipser også om en aksje for dem som liker høy risiko.

CEO Jon André Løkke i NEL Foto: Eivind Yggeseth, Finansavisen

CEO Jon André Løkke i NEL Foto: Eivind Yggeseth, Finansavisen

Artikkel av: Odd Steinar Parr
8. januar 2018 - 13.43

Norne Securities og sjefanalytiker Karl-Johan Molnes tar Totens Sparebank ut av sin anbefalte utbytteportefølje for januar.

Inn kommer Sparebanken Øst.

- Bankens kapitalposisjon er sterk med en ren kjernekapitalgrad (CET1) på 17,7 prosent per 3. kvartal 2017, noe som impliserer gode vekstmuligheter og god utbyttekapasitet fremover. Den uttrykte utbyttepolitikken er å betale ut 50-75 prosent av resultatet som utbytte (66 prosent utbetaling i 2016), sier Molnes i januar-rapporten.

For 2017 estimerer han en utbetaling på 70 prosent.

Vrir porteføljen

- For den som ønsker å fortsette i stabile utbytteaksjer beholder vi Telenor, skriver sjefanalytikeren.

Porteføljen består altså fortsatt av svært forsiktige to aksjer.

- Utbytteporteføljen vil fra neste måned begynne å dreie over til selskaper med best utsikter til vekst i utbytte. For investorer som ønsker å investere i vekstselskaper med høy risiko anbefaler vi Nel Hydrogen. Det er imidlertid svært viktig å styre risikoen med ikke å investere for store beløp i høyrisikoaksjer, anbefaler Molnes.

- Det vil svinge

Norne Securities tror 2018 blir et år hvor markedet vil svinge mer enn de fleste er forberedt på.

- Det er et år som vil belønne den som skalerer ned investert beløp i aksjer, og klarer å trade riktig i et marked som vi tror vil bevege seg mer sideveis enn opp. Vårt kursmål på 835 på hovedindeksen (står i skrivende stund i 833,75) er basert på summen av våre individuelle kursmål. Impulsene som holder aksjemarkedet nede vil komme fra USA og Asia, og ikke fra Europa, skriver sjefanalytikeren.