Børs og finans

Vil fjerne familienavnet fra Solstad Farstad

Sverre Andreas Farstad trakk seg fra styret i Solstad Farstad i protest. Styreleder i rederiet avviser påståtte løfter. 

Foto hentet fra Solstad Farstad-rapporten for 3. kvartal 2017.

Foto hentet fra Solstad Farstad-rapporten for 3. kvartal 2017.

Artikkel av: John Inge Seljehaug
25. januar 2018 - 09.20

Tirsdag ble det kjent at Sverre Andreas Farstad trakk seg fra styret i Solstad Farstad i protest mot nedbyggingen av virksomheten i Ålesund. Farstad mente blant annet at aksjonærene ikke hadde fått det de hadde lovet etter fjorårets storfusjon. 

Nå avviser styreleder Terje Vareberg alle påstander om avtalebrudd knyttet til Ålesund-aktiviteten, skriver DN.

- Jeg kjenner ikke til løfter mellom eierne eller hvilke diskusjoner de har hatt. Men et styre representerer alle eierne. Dette er et børsnotert selskap, og da må en sikre likebehandling av aksjonærene. Et styre kan ikke ta utenforliggende hensyn uten at det foreligger et generalforsamlingsvedtak, sier Vareberg, til avisen. 

- Det var enighet om at det nye selskapet skulle hete Solstad Farstad. Men slik utviklingen har vært, er dette i dag for alle praktiske formål et rent Solstad-rederi. Derfor har jeg bedt om at selskapet fjerner Farstad fra navnet, skrev Finansavisen tirsdag.