Børs og finans

Anbefaler aksje – advarer mot høy risiko

Foto: Shutterstock/NTB Scanpix

Foto: Shutterstock/NTB Scanpix

Artikkel av: Stian Jacobsen
14. februar 2018 - 12.52

I onsdagens rapport fra Investtech anbefales kjøp av aksjer i Norway Royal Salmon, Bakkafrost og REC Silicon. Det advares mot høy risiko i sistnevnte.

- Norway Royal Salmon leverte kvartalsresultatene tirsdag, og markedet svarte med å sende kursen opp nesten fire prosent. Aksjen har dannet en dobbel-bunn-formasjon og gitt signal om videre oppgang til 153 kroner. Høyt volum på oppgangen indikerer en overvekt av kjøpere som vil inn i aksjen. Dette styrker kjøpssignalet. Neste motstandsnivå ligger ved 158 kroner. Aksjen er svakt positiv på innsidehandler. Vurdering: Kjøpskandidat, skriver Investtech.

- Bakkafrost har brutt den fallende trenden og gitt kjøpssignal fra en dobbel-bunn-formasjon. Videre oppgang til motstanden ved 390 kroner signaliseres. Det ligger støtte ved ca. 347 kroner, og et eventuelt brudd på dette nivået vil nøytralisere kjøpssignalet. Selskapet legger frem kvartalstallene 20. februar, noe som øker usikkerheten og risikoen de neste dagene. Vurdering: Kjøpskandidat, skriver Investtech.

- REC Silicon har hatt en volatil periode med nedgang fra 1,55 kroner i begynnelsen av januar til bunn på 94 øre i forrige uke. Kursen reagerer å kraftig opp etter resultatfremleggelsen 9. februar. Høyt volum på oppgangen indikerer at det er aggressive kjøpere som driver kursen. Dette gir et positivt momentum som styrker aksjen. Motstanden ved 1,15 kroner er brutt, og etablerte noteringer over neste motstandsnivå ved 1,20 kroner vil være et kjøpssignal. CFO James A. May II kjøpte aksjer for ca. 580 000 kroner 13. februar. Aksjen er dermed klart positiv på innsidehandler. Høy risiko. Vurdering: Svak kjøpskandidat, avslutter Investtech.