Børs og finans

Arne Fredly sender aksje til værs

Arne Fredly - Foto: Finansavisen

Arne Fredly - Foto: Finansavisen

Artikkel av: Stian Jacobsen
27. februar 2018 - 11.48

Det har vært en relativt rolig dag på Oslo Børs, hvor hovedindeksen nå står i 820,33 poeng, opp 0,03 prosent.

Olje/Statoil

Et fat Nordsjøolje omsettes for 67,15 dollar, ned 0,21 prosent.

Lagertall fra American Petroleum Institute vil bli sluppet tirsdag, og onsdag vil de offisielle lagertallene fra det amerikanske energidepartementets statistikkfløy (EIA) publiseres.

Statoil faller 0,22 prosent til 181,65 kroner.

Seadrill

Det John Fredriksen-dominerte riggselskapet Seadrill la i går frem et nytt forslag til restrukturering. Forslaget har støtte fra hovedaksjonærene, bankene og 70 prosent av de usikrede obligasjonseierne.

DNB Markets understreker i dagens aksjerapport at usikkerheten fortsatt er betydelig når det gjelder hvilke verdier dagens aksjonærer i Seadrill vil sitte igjen med dersom den skisserte restruktureringsplanen gjennomføres.

- Etter vårt syn øker støtten fra 70 prosent av obligasjonseierne sannsynligheten for at selskapet i tiden fremover får avsluttet chapter 11-prosessen. Aksjonærer og potensielle investorer bør imidlertid samtidig være klar over at forhandlingene i all hovedsak er en diskusjon som gjøres opp mellom selskapets kreditorer, skriver meglerhuset.

Seadrill faller 1,87 prosent til 2,10 kroner.

Norsk Hydro

Direktoratet for miljø og bærekraft i den brasilianske staten Pará (Semas) har i en uttalelse sent mandag varslet at det vil pålegge det Norsk Hydros aluminaraffineri Alunorte å kutte produksjonen med 50 prosent grunnet manglende overholdelse av et vedtak om å oppnå et fribord på 1 meter i rødslamdeponiet DRS1, ifølge en melding tirsdag, skriver TDN Finans.

Semas informerte også om at det vil pålegge suspendering av aktiviteten ved ett av to deponier ved bauksittgruven Paragominas, opplyses det.

- Selv om det er for tidlig anslå størrelsen og virkningen av det varslede vedtaket, kan det få betydelige driftsmessige og finansielle konsekvenser, heter det i meldingen.

Aksjen faller 2,57 prosent til 54,66 kroner.

Photocure

Photocure melder om et resultat etter skatt på minus 13 millioner kroner i 4. kvartal 2017, mot 17,9 millioner kroner i samme periode året før. 

De totale inntektene beløp seg til 39,4 millioner kroner, sammenlignet med 38,1 millioner kroner i 4. kvartal 2016. 

Aksjen omsettes for 28,50 kroner, ned 3,39 prosent.

Nordic Nanovector

Nordic Nanovector melder om et resultat etter skatt på minus 87,6 millioner kroner i 4. kvartal 2017, mot minus 59,3 millioner kroner i samme periode året før.

Driftsinntektene beløp seg til 50.000 kroner, sammenlignet med 79.000 kroner i 4. kvartal 2016.

- Vi opprettholdt vår sterke utvikling i 2017, og har nådd flere viktige milepæler. Vi fortsetter å vise sterke kliniske data som bekrefter Betalutins potensial til å bli en viktig behandling for pasienter med non-Hodgkin-lymfom med tilbakefall (iNHL), sier Nordic Nanovector-sjef Luigi Costa i en kommentar.

Aksjen er ned 6,60 prosent til 69,35 kroner.

Hunter Group

Apollo Asset Ltd. har inngått avtaler om kjøp av 16,13 millioner aksjer i Hunter Group, ifølge en børsmelding tirsdag.

Apollo Asset vil etter transaksjonen eie 20.342.056 aksjer i Hunter Group, tilsvarende en eierandel på 15,5 prosent.

Arne Fredly har de siste dagene gått ut mot kjøpet av Ståle Kyllingstads IKM Subsea og vil med dette trolig forsøke å blokkere det hele, slik også Finansavisen skriver i dag.

Aksjen hopper 10,19 prosent til 2,38 kroner på Oslo Axess.