Børs og finans

DNB Markets ikke imponert over Fred. Olsen Energy

- Selv om det fortsatt er enkelte kontraktsmuligheter i Nordsjøen venter vi at eventuelle rater vil være på et lavere nivå, mener tallknuserne. 

Foto: NTB Scanpix

Foto: NTB Scanpix

Artikkel av: John Inge Seljehaug
9. februar 2018 - 09.32

Fred. Olsen Energy la frem knallrøde kvartalstall fredag.

Fasiten for fjerde kvartal i 2017 viste et resultat etter skatt på minus 62,1 millioner dollar i 4. kvartal 2017, mot pluss 9,7 millioner dollar i samme periode året før.

Selskapet hadde kun én rigg i arbeid (Bideford Dolphin), som gikk av kontrakt i slutten av desember.

- I forbindelse med dagens kvartalsrapport fra Fred Olsen Energy har vi en estimert EBITDA på 15 millioner dollar. Utfordringen for investorene her er etter vårt syn imidlertid at fokus ikke i første rekke er på nøkkeltallene fra driften. De implisitte riggverdiene reflektert i kursnivået må slik vi ser det forutsette at riggene kommer tilbake i arbeid på rater som ligger rundt dobbelt så høyt som dagens markedsnivå, skriver DNB Markets i en kommentar. 

Fred. Olsen Energy åpnet ned på Oslo Børs fredag, men har har nå snudd motsatt vei og er opp 7,38 prosent til 21,54 kroner.  

- Riggene er eksponert i Nordsjøen og selv om det fortsatt er enkelte kontraktsmuligheter i dette markedet venter vi at eventuelle rater vil være på et lavere nivå. Fred Olsen Energy stengte i går på 20.06 kroner per aksje og vi har en salgsanbefaling med et kursmål på 3,0 kroner per aksje.