Børs og finans

Manipulerte renten

Deutsche Bank inngår milliardforlik

Storbanken Deutsche Bank går med på å betale 240 millioner dollar i et forlik, ifølge rettsdokumenter. Banken er saksøkt for rentemanipulering.

Hovedkontoret til Deutsche Bank i Frankfurt Foto: AP Photo/Michael Probst, file

Hovedkontoret til Deutsche Bank i Frankfurt Foto: AP Photo/Michael Probst, file

Artikkel av: NTB
28. februar 2018 - 06.05

Forliket, som etter dagens kurs er verdt rundt 1,88 milliarder kroner, må fortsatt godkjennes av en dommer. Byen Baltimore og det anerkjente universitetet Yale er blant deltakerne i gruppesøksmålet mot den tyske storbanken.

Banken er fornøyd med resultatet som er oppnådd, sier en talsmann.

Banken er beskyldt for å ha samarbeidet med flere konkurrenter for å manipulere flere viktige rentesatser, inkludert den såkalte Libor-renten – en rente for lån mellom banker – på dollar. Libor-renten påvirker lån og andre finansprodukter som handels internasjonalt.

Barclays og Citibank har allerede inngått forlik verdt henholdsvis 120 og 130 millioner dollar. I oktober inngikk Deutsche Bank et separat forlik på 220 millioner dollar med flere amerikanske delstater.

Til sammen har en rekke storbanker over hele verden betalt ut flerfoldige milliarder dollar i søksmål knyttet til rentemanipuleringen.

(©NTB)