Børs og finans

Ekspertenes råd når det blåser på børsene

- Det er en stor emosjonell test.

Artikkel av: Odd Steinar Parr
6. februar 2018 - 14.32

Renteoppgangen i USA har skapt høydeskrekk på verdens børser.

Fredagens skrell på Wall Street ble etterfulgt av panikk i går og det største poengfallet i Dow Jones-historien.

Marketwatch har trukket frem flere eksperters råd om hva investorer bør gjøre nå.

- Ikke bli impulsiv

- Ikke bli redd, og ikke bli impulsiv. Vær disiplinert uansett marked, og fortsett sparingen og investeringene i tråd med din langsiktige plan, sier global sjefstrateg Kristina Hooper hos Invesco på sin blogg.

Direktør Jeff Carbone i Cornerstone Wealth minner sine kunder om å holde perspektivet.

- Søk etter å være proaktiv og ikke reaktiv til markedene nå. Det er en stor emosjonell test av risikotoleranse; vi vil alle ha oppside, men husk at nedsiderisiko finnes og mål, risikotoleranse og tidsrammer må alltid ligge bak dine investeringsbeslutninger, sier han ifølge nettstedet.

Av hengslene?

Michael Wilson, sjefstrateg for amerikanske aksjer i Morgan Stanley, advarte ifølge Marketwatch mandag investorer «not to buy the dip» i aksjer, gitt økt bekymring for en Federal Reserve som ligger bak rentekurven.

- Når inflasjonen er veldig lav, har stigende inflasjon positiv innvirkning på aksjeverdsettelse. Men med risikopremier som nærmer seg full/fair value, trenger ikke stigende inflasjonsforventninger lenger å være positivt for aksjer, spesielt hvis markedene begynner å tenke at inflasjonen går av hengslene, sier han.

Les også: Jan Andreassen: - En smittsom sykdom som vil infisere det meste