Børs og finans

Erik Berg satser 200 millioner i Lofoten

Moldeinvestor Erik Berg satser 200 millioner kroner på storutbygging i Henningsvær og kjøp av Reine Rorbuer.

Erik Berg - Foto: Finansavisen

Erik Berg - Foto: Finansavisen

Artikkel av: Marianne Løland Skarsgård
11. februar 2018 - 09.20

Det er 14 år siden kjøpmann og eiendomsinvestor Erik Berg etablerte hotellkjeden Classic Norway med kun to hoteller på Nordvestlandet. Neste år vil kjeden nå en omsetningstakt på en halv milliard med nær 20 hoteller i porteføljen, skriver DN.

Berg forteller til avisen at Classic Norway Eiendom nå har kjøpt selskapet Reine Rorbuer ytterst i Lofoten. Selgere er skipsrederne Atle Bergshaven, James og Axel Stove Lorentzen, Jo Eric Von Koss samt tidligere væreier Hartvig Sverdrup. 

- Jeg er veldig glad for at vi har kjøpt Reine. Vi har økt omsetningen med 250 prosent på fire år og utsiktene er meget gode for både anlegget og for Lofoten. Jeg kan ikke si noe om prisen vi betaler, men jeg kan si såpass at ingen av partene er fornøyde, sier han til DN.

- Vi starter nå prosessen nå med å fintegne med sikte på en rammetillatelse til høsten. Sammen med kjøpet av Reine betyr dette at vi i år og neste år investerer 200 millioner kroner i Lofoten, sier Berg.