Børs og finans

Kjøpte Lamborghini for 115 dollar takket være bitcoin

Bitcoin-investoren betalte under tusenlappen for luksusbilen.

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Artikkel av: Martine Holøien
8. februar 2018 - 13.25

Musikere og stjerneutøvere kommer for å handle luksusbiler på Motorcars of Georgia, en forhandler like utenfor Atlanta.

Peter Saddington (35) betalte 45 bitcoin for å kjøre av gårde med en 2015 Lamborghini Huracan til 200.000 dollar, tilsvarende nærmere 1,6 millioner kroner, ifølge CNBC Make It. 

Takket være Saddingtons tidlige interesse for kryptovaluta, betalte han under 115 dollar for bilen. Altså under tusenlappen.

«Det er som en internett-meme», forteller Saddington til CNBC Make It. «Når man snakker om når en bitcoin skal gjøre deg rikere, er det noen som spør `når Lambo?`» på sosiale medier, som refererer til når bitcoin-eiere får muligheten til å kjøpe en slik bil.

«Jeg har vært i denne bransjen lenge nok til at ingenting overrasker», forteller Brandon Saszi, daglig leder for MotorCars of Georgia, til CNBC Make It. 

Da Saddington først investerte i november 2011, kostet en bitcoin 2,52 dollar. Han vil ikke si hvor mange bitcoin han for tiden eier, men da han investerte i november kjøpte han mer enn 1000 bitcoin.

Da bitcoin var på topp i desember, var en bitcoin verdt 19.000 dollar. Bitcoin handles i skrivende stund for 8.402 dollar, ifølge CoinDesk.

Men hvis Saddington fortsatt har sine originale bitcoin til 2,52 dollar, er det fortsatt en avkastning på om lag 321.000 prosent.