Børs og finans

Kværner med kontrakt

Kværner har signert en kontrakt med Statoil.

Artikkel av: Martine Holøien
13. februar 2018 - 07.51

Kværner har signert en kontrakt med Statoil, går det frem av en børsmelding tirsdag.

Avtalen gjelder leveranse av modulene til plattformdekket til produksjonsskipet for Johan Castberg-feltet, samt sammenkopling og integrasjon av dekksmodulene med skroget.

Selskapet opplyser at kontrakten vil gi omfattende positive ringvirkninger for et bredt spekter av Kværners underleverandører innen norsk industri. På topp vil arbeidsomfanget involvere omtrent 2.000 Kværner-ansatte og personell hos underleverandører.

Verdien av kontrakten er omtrent 3,8 milliarder kroner, opplyses det.

Kværner planlegger også en investering på omtrent 370 millioner kroner i forbindelse med en oppgradering av verftet på Stord, og oppgraderingen inkluderer ny dypvannskai og en utvidelse av den store 1-050 tonns kranen slik at den dekker det meste av Johan Castberg FPSO.

«Vi er tilfredse med at vi er valgt som leverandør til et av de viktigste prosjektene i det globale olje- og gassmarkedet. I tillegg er det en strategisk fordel at vi videreutvikler vår ekspertise på flytende produksjonsskip, ettersom flere kommende feltutviklingsprosjekter trolig vil benytte lignende konsepter», sier konsernsjef i Kværner, Jan Arve Haugan.

Aker Solutions vil som underleverandør til Kværner levere moduler for Johan Castberg-FPSOen for en verdi på om lag 450 millioner kroner. Ordreinngangen vil bli bokført i første kvartal.

Selskapet vil levere to moduler for vann- og kjemikalieinjeksjon fra verftet i Egersund, mens anlegget i Sandnessjøen vil levere mindre moduler, opplyses det.