Børs og finans

Lokal milliardær kjøper Los Angeles Times

Den amerikanske milliardæren Patrick Soon-Shiong kjøper The Los Angeles Times for 500 millioner dollar fra Chicago Tribune.

Los Angeles Times - Foto: Scanpix

Los Angeles Times - Foto: Scanpix

Artikkel av: NTB
7. februar 2018 - 16.50

Kunngjøringen onsdag innebærer at LA Times for første gang på 18 år havner på lokale hender igjen. Etter dagens kurs blir prislappen på over 3,9 milliarder kroner.

Soon-Shiong er en av de rikeste mennene i Los Angeles og står oppført på Forbes' liste. Der er han rangert som landets rikeste lege med en formue på 7,8 milliarder dollar.

Avisen har hatt et anstrengt forhold til sin eier Tronc, det Chicago-baserte selskapet som også eier Chicago Tribune. Soon-Shiong er den nest største aksjonæren i Tronc.

Når han nå overtar LA Times, skjer det på et urolig tidspunkt for avisen. Avisen har hatt tre sjefredaktører i løpet av de siste seks månedene. Den siste, Jim Kirk, ble ansatt i forrige uke. Avisens utgiver Ross Levinsohn er i ulønnet permisjon etter at Tronc har innledet gransking av anklager om uanstendig oppførsel mens han var leder i andre selskaper.

Avisen har i dag færre enn 400 ansatte, en stor nedgang fra slutten av 1990-tallet da nyhetsredaksjonen hadde over 1.000 personer.

– Beklageligvis har alt dette satt preg på en av de største journalistikkplattformene i USA, og den har bare smuldret opp det siste tiåret. Kanskje det vil bedre seg nå med ny investering og lokalt eierskap, sier avisanalytiker Douglas Arthur ved Huber Research Partners til LA Times.

(©NTB)