Børs og finans

Marine Harvest øker gjelden

DNB Markets spekulerer.

John Fredriksen - Foto: Finansavisen

John Fredriksen - Foto: Finansavisen

Artikkel av: Odd Steinar Parr
14. februar 2018 - 09.23

Marine Harvest straffes med et kursfall på 1,7 prosent til 145,80 kroner på Oslo Børs etter dagens kvartalstall.

- Ettersom Marine Harvest allerede tidligere i år har publisert de viktigste nøkkeltallene for 4. kvartal, vil fokuset ved dagens presentasjon i første rekke være på hva ledelsen sier om forventet gjeldsnivå, investeringer og volum fremover. I forkant har vi lagt til grunn at selskapet etter kjøpet av canadiske Northern Harvest løfter guidet volum for 2018 til 429.000 tonn, samt at målsetningen for netto rentebærende gjeld oppjusteres til 1,1 milliarder euro, skriver meglerhuset.

- Etter en første gjennomgang ser det ut til målsetningen for netto rentebærende gjeld økes til 1,2 milliarder euro. Deler av dette vil kunne gå til økte investeringer, mens deler vil kunne gi økt fleksibilitet når det gjelder utbytte fremover, heter det videre.

DNB Markets har før evt. justeringer en kjøpsanbefaling på Marine Harvest, med kursmål 160 kroner.

Meglerhuset øyner dermed en oppside i aksjen på 9-10 prosent fra dagens nivåer.