Børs og finans

Marine Harvest-sjefen: - Vi er egentlig født bekymret

- For Marine Harvest ser dette bra ut.

Alf-Helge Aarskog. Foto: Iván Kverme/Finansavisen.

Alf-Helge Aarskog. Foto: Iván Kverme/Finansavisen.

Artikkel av: Odd Steinar Parr
14. februar 2018 - 12.59

Marine Harvest-sjef Alf-Helge Aarskog er godt fornøyd med 2017-generasjonen av laks.

Han venter ifølge TDN Direkt å starte slaktingen av denne allerede i slutten av mars.

- Vi guider ikke på kostnader spesifikt, så vi kommer tilbake til det når fisken slaktes, men når det kommer til når denne fisken når prosessering så starter det allerede i mars, men hoveddelen vil komme i løpet av juni/juli. Det vi ser nå er god ytelse, spesielt i Region Midt og Region Nord, sa han på kvartalspresentasjonen.

- Region Sør er litt mer problematisk på grunn av gjelleproblemer der, men alt i alt for Marine Harvest ser dette bra ut, fortsatte han ifølge nyhetsbyrået.

Merker ikke Chile-alger

Laksesektoren fikk seg et løft på Oslo Børs i går på meldinger om algeoppblomstring og sykdomsangrep i Chile.

Aarskog har ikke merket noe til dette.

- Vi forholder oss så godt vi kan til fakta. For Marine Harvest sin del så har vi egentlig ikke mistet noen fisk, kun noen få hundre på grunn av alger, sier han til TDN Direkt.

På spørsmål fra nyhetsbyrået om selskapet er bekymret for at omfanget skal bli like stort som i 2016, svarer Aarskog at «vi alltid er bekymret».

- Vi er egentlig født bekymret. Når du driver med biologisk produksjon, er man bekymret fordi man ønsker at fisken skal vokse opp. Vi bryr oss om fisken, så det er en god ting å være bekymret, sier han.