Børs og finans

Mener TGS-aksjen er for dyr

Clarkson Platou Securities er skeptisk til TGS-Nopec.

Kristian Johansen. Foto: Eivind Yggeseth/Finansavisen.

Kristian Johansen. Foto: Eivind Yggeseth/Finansavisen.

Artikkel av: Øystein Byberg
8. februar 2018 - 13.54

TGS-Nopec Geophyscial Company faller 3,0 prosent til 187,55 kroner på Oslo Børs i kjølvannet av dagens resultatfremleggelse.

Selskapets guiding for 2018 var svak, mener Clarkson Platou Securities ifølge TDN Direkt.  Meglerhuset legger inn et estimat for resultat pr aksje (EPS) på 0,50 dollar i 2018 i sin modell, mens konsensus lå på 0,98 før dagens rapport.

Clarkson Platou Securities mener TGS' verdsettelse er svært høy og som et vekstselskap. Med dagens investeringsprofil og seismikketterspørsel vil ikke TGS klare å får inntjeningen til å vokse, og bør verdsettes deretter, mener meglerhuset.