Børs og finans

Myrseth advarte mot investering – kursen har nå falt 55 prosent på tre uker

Stig Myrseth. Foto: Gediminas Zilinskas.

Stig Myrseth. Foto: Gediminas Zilinskas.

Artikkel av: Stian Jacobsen
6. februar 2018 - 08.45

15. januar gikk investeringsdirektør Stig Myrseth i Dovre Forvaltning ut og sa at varsellampene blinket rødt i kryptovaluta- og boligmarkedet, mens de fortsatt lyste grønt i aksjemarkedet.

Samme dag ble en bitcoin omsatt for 13.585,90 dollar.

- Selv om det aldri kan bli mer enn 21 millioner bitcoins, er det ingen grense for hvor mange konkurrerende kryptovalutaer som kan etableres. Investorene kan for tiden velge og vrake mellom hele 1.400 av dem. Det er over en dobling på ett år, skrev Myrseth i en rapport.

Ifølge Myrseth er det ikke stigende renter eller resesjoner som fører til at de fleste boblene sprekker, men at tilbudssiden øker så hurtig at boblen til slutt kollapser under egen tyngde.

- Den er mest urovekkende innen kryptovalutamarkedet. Enten må veksten i antallet kryptovalutaer stagges. Ellers så er faren overhengende for at markedet til slutt blir overforsynt med fallende kurser som resultat, var dommen fra Myrseth.

I dag omsettes en bitcoin for 6,005,37 dollar, ned 13,15 prosent. Det betyr et verdifall på 55,80 prosent siden Myrseths advarsel for tre uker siden.