Børs og finans

Øystein Tvenge: - Det er et lite «bet»

– Jeg synes selskapet har en spennende forretningsmodell og en dyktig ledelse. Jeg tror det kan bli veldig bra, sier Øystein Tvenge til tross for solid kursfall de siste ukene.

Øystein Tvenge - Foto: Finansavisen

Øystein Tvenge - Foto: Finansavisen

Artikkel av: Øystein Byberg
8. februar 2018 - 08.28

Brødrene Øystein og Torstein Tvenge har gått på en smell i Axactor-aksjen de siste ukene.  De to eier henholdsvis 11 og 70 millioner aksjer. Verdien er på postene er redusert med henholdsvis 3,7 og 23,5 millioner kroner som følge av et kursfall på rundt 15 prosent.

– Der er jeg en finansiell, men langsiktig investor. Jeg har vært med lenge og har tenkt å være med lenge, sier Øystein Tvenge til DN.

– Det har gått opp og ned flere ganger, men jeg tror selskapet gjør det bra, så jeg er ikke så opptatt av kurssvingningene fra en uke til en annen fordi markedet får en reaksjon. Det viktige er at selskapet leverer, og det håper og tror jeg de kommer til å gjøre. Da vil det formodentlig gi seg utslag i god kursutvikling. At det akkurat nå er litt skadelidende, kan jeg leve med, jeg skal ikke selge nå likevel, sier han.

Øystein Tvenge har til tross for de siste uker kursfall en ok gevinst i Axactor. Han sier til DN at han begynte å kjøpe aksjer for rundt tre år siden da kursen lå på 1,26 kroner aksjen. Han anslår at han har en kostpris på aksjene rundt 2,20 kroner, mens onsdagens sluttkurs var 2,63 kroner.

– Jeg synes selskapet har en spennende forretningsmodell og en dyktig ledelse. Jeg tror det kan bli veldig bra. Det er et lite «bet», sier Tvenge.