Børs og finans

Pangstart på året for Ocean Installer

Ocean Installer melder om endea en kontrakt.

Artikkel av: Øystein Byberg
8. februar 2018 - 14.05

Ocean Installer skal bistå BW Offshore med å demobilisere produksjonsfartøyet (FPSO) Berge Helene på Chinguetti-feltet. Demobiliseringen er initiert av oljeselskapet Petronas, opplyser selskapet i en melding.

Prosjektet er en såkalt fast track-jobb, noe som innebærer at offshoreoperasjoner begynner allerede i månedsskiftet mars/april 2018. Arbeidet omfatter frakobling og våtlagring av fleksible stigerør, kontrollkabel og ankerliner fra FPSO-en.

– Vi fortsetter å bygge erfaring i Vest-Afrika. Ocean Installer har gjennomført vellykkede jobber i Kongo, Nigeria og Ekvatorial-Guinea. Dette er vår første jobb i Mauritania, og vi setter stor pris på tilliten fra BW Offshore, sier administrerende direktør i Ocean Installer, Steinar Riise, i meldingen.

Berge Helene driftes av BW Offshore for Petronas på Chinguetti-feltet, som ligger omtrent 80 kilometer vest for Mauritania, med havdybder på rundt 800 meter. FPSO-en har vært i aktivitet på feltet siden 2006.

Tidligere denne uken ble det kjent at Ocean Installer inngått to betydelige SURF-avtaler (Subsea, Umbilicals, Risers & Flowlines) med Statoil på norsk sokkel.