Børs og finans

REC Silicon vurderer fabrikksalg

Vurderer å hente 100 millioner dollar for å møte gjeldsforpliktelsene. 

Tore Torvund. Foto: Hans Iver Odenrud/Finansavisen.

Tore Torvund. Foto: Hans Iver Odenrud/Finansavisen.

Artikkel av: John Inge Seljehaug
9. februar 2018 - 10.55

REC Silicon vurderer å hente inn rundt 100 millioner dollar i det norske markedet for å møte selskapets gjeldsforpliktelser, eller selge sin silangass-fabrikk i Butte. 

Konsernsjef Tore Torvund sier ifølge TDN Direkt at selskapet utelukker å hente inn penger fra selskapets aksjonærer. 

Selskapet har et konvertibelt obligasjonslån på 110 millioner dollar som forfaller i september 2018. Det er for å betale dette lånet vil selskapet må hente inn kapital.

- Norge er naturlig

- Det er nok mest naturlig å hente pengene i Norge, det er jo blant annet her vi er børsnotert. Vi har ikke vært ute og sondert markedet ennå. Men vi ser for eksempel i dag at klientellet på presentasjonen er litt annerledes enn til vanlig, sier Torvund.

Ifølge nyhetsbyrået vil det mest sannsynlig bli utstedt et obligasjonslån, som er det foretrukne alternativet.   

Hvis selskapet ikke oppnår gode nok betingelser i en refinansiering, vil de vurdere å selge hele eller deler av gassfabrikken i Butte i USA. Torvund sier at siden et salg må representere noen håndfaste verdier i fabrikken vil ikke nødvendigvis et salg treffe nøyaktig de 110 millioner dollarene de trenger, men kanskje bli noe høyere.

- Vi vil vurdere å selge hele eller deler av Butte-fabrikken. Vi har fått indikative bud, som har overgått hva vi hadde ventet. Noe av grunnen er at halvleder-markedet er veldig sterkt fortiden. Vi er veldig trygg på at dersom vi ikke får gode betingelser i refinansieringen så har vi et godt alternativ, sier Torvund, ifølge nyhetsbyrået. 

Skinner på børsen

REC Silicon er dagens solstråle, og stiger 8,03 prosent til 1,06 kroner etter å ha klart seg bedre enn fryktet i 4. kvartal.

Selskapet fikk et resultat etter skatt på minus 153,1 millioner dollar i 4. kvartal 2017, mot pluss 34,6 millioner dollar i samme periode året før.

Analytikerne hadde på forhånd fryktet mer, hvor konsensus lå på minus 15,7 millioner dollar.