Børs og finans

REC stråler på børsen og får tommelen opp av analytiker

- Det var et solid kvartal rent operasjonelt, sier analytiker. 

Foto: REC Silicon ASA.

Foto: REC Silicon ASA.

Artikkel av: John Inge Seljehaug
9. februar 2018 - 13.58

På en blytung børsdag er det Rec Silicon som stjeler rampelyset. 

I skrivende stund er aksjen opp 6,12 prosent til 1,02 kroner. Fallet på Oslo Børs har på sin side tiltalt, og er ned 1,68 prosent til 717,39. 

Ifølge Kepler Cheuvreaux kommer oppgangen av solide resultater for kvartalet samt at selskapet var tydelig på at de ikke vil hente inn penger ved å utstede flere aksjer.

- Det var et solid kvartal rent operasjonelt, der selskapet har fått mye ut av relativt dårlige forutsetninger. Handelskrigen mellom USA og Kina har skapt utfordringer, men selskapet fått ned kostnadene tross lavere produksjon, og vunnet frem i nye markeder, sier Analytiker Andreas Bertheussen i Kepler Cheuvreaux, ifølge TDN Direkt. 

REC Silicon har tidligere uttalt at selskapet vurderer å hente inn rundt 100 millioner dollar i det norske markedet for å møte selskapets gjeldsforpliktelser, eller selge sin silangass-fabrikk i Butte. 

Dette for å betjene et obligasjonslån på 110 millioner dollar, men konsernsjef Tore Torvund sier ifølge TDN Direkt at selskapet utelukker å hente inn penger fra selskapets aksjonærer. 

- Jeg tolket det som en relativt entydig beskjed, sier Bertheussen om at selskapet ikke vil utstede nye aksjer. 

Les også: Slik reagerer Rec Silicon på handelskrigen