Børs og finans

Ser kjøpsmulighet etter kraftig børsfall

«Kursfallet har gjort aksjer noe billigere og vi øker nå overvekten i aksjer», sier seniorstrateg Christian Lie i Danske Bank Wealth Management

Christian Lie - Foto: Finansavisen

Christian Lie - Foto: Finansavisen

Artikkel av: Øystein Byberg
9. februar 2018 - 15.22

Amerikanske aksjer falt nesten 4 prosent torsdag kveld. S&P 500 er dermed ned 10 prosent fra toppen 26. januar - definisjonen på en markedskorreksjon.

«Europeiske og norske aksjeindekser er derimot kun forsiktig ned fredag formiddag. I USA akselererte børsfallet den siste halvtimen før stengetid, noe som indikerer at robothandel forsterket nedgangen. Sammenlignet med aksjemarkedene har rente- og råvaremarkedene vært relativt rolige, noe som øker vår tro på at dette er en teknisk reaksjon etter overdreven optimisme i januar», skriver seniorstrateg Christian Lie i Danske Bank Wealth Management i en oppdatering til kundene.

Danske Bank tror aksjemarkedet kan stå litt i stampe fremover og at uroen kan fortsette en stund til.

«Likevel mener vi at dette på mange måter er en sunn korreksjon som ikke endrer på de gode økonomiske utsiktene. Kursfallet har gjort aksjer noe billigere og vi øker nå overvekten i aksjer», skriver Lie.

Selv om vi ser på situasjonen som en kjøpsmulighet, tror Danske Bank samtidig at fokuset vil være mer på kapitalsikring enn på meravkastning de neste dagene. Ifølge Lie kan dette bety at markedene forblir urolige til vi får positive nøkkeltall som kan stabilisere og gi fornyet optimisme. 

«Kursfall er normalt. I gjennomsnitt har det vært perioder med ti prosent kursfall i amerikanske aksjer én gang hver kalenderår siden 1930. Det er nå vår lojalitet til vår langsiktige investeringsstrategi settes på prøve. Ta investeringsbeslutninger med den rasjonelle, fremfor den emosjonelle hjernehalvdelen!», råder seniorstrategen.