Børs og finans

- Ser mer oppside enn nedside

TGS legger til grunn nedsidepotensial i oljeprisen i guiding.

Kristian Johansen. Foto: Eivind Yggeseth/Finansavisen.

Kristian Johansen. Foto: Eivind Yggeseth/Finansavisen.

Artikkel av: Martine Holøien
8. februar 2018 - 10.32

TGS-Nopecs (TGS) guiding for 2018 legger til grunn det amerikanske energidepartementets statistikkfløys syn om at det er mer nedsidepotensiale enn oppside til oljeprisen.

Det sier konsernsjef Kristian Johansen i TGS i forbindelse med selskapets kvartalspresentasjon torsdag, ifølge TDN Direkt.

- Vi ser mer nedside enn oppside i oljeprisen nå, og vi tror økt amerikansk oljeproduksjon vil sette et tak på prisen. Basisen er et flatt marked, sier han.

Mindre selskaper

TGS tror mulig oppside i seismikketterspørselen i år kommer fra mindre aktører.

- Nøkkeloppsiden for hva vi kan få til i 2018 er i de mindre uavhengige selskapene. Vi har sett tidlige tegn til dette, og vi har sett nye kunder som vi håper kan hjelpes videre av økt oljepris, sier konsernsjefen.

I kvartalsrapporten opplyste selskapet at etterspørselen etter seismikkdata i 2018 vil forbli svak i et historisk perspektiv, men at det kan være oppside til disse antagelsene dersom oljeprisen forholder seg stabil mot nåværende eller høyere nivåer gjennom året. TGS venter å gjøre nye multiklientinvesteringer på 260 millioner dollar i 2018.

Brasil-planer

Selskapet har også planer om å bygge seg opp i Brasil.

- Vi har stor tro på det brasilianske markedet, sier Johansen.