Børs og finans

Sissener forventer utbyttet øker videre i Storebrand

- Der vant jeg et veddemål med en analytiker, sier forvalter Jan Petter Sissener. 

Jan Petter Sissener - Foto: Finansavisen

Jan Petter Sissener - Foto: Finansavisen

Artikkel av: John Inge Seljehaug
7. februar 2018 - 15.36

Storebrand meldte onsdag om et resultat etter skatt på 494 millioner kroner i 4. kvartal 2017, mot 676 millioner kroner i samme periode året før. 

Utbyttet på 2,50 kroner på sin side overrasket analytikernes forventninger, hvor konsensus lå på 2,39 kroner.

-  Tallene er som de er. Men utbyttet overrasker meg ikke, der vant jeg et veddemål med en analytiker. Det var det jeg hadde som estimat, sier Jan Petter Sissener tilfreds til Hegnar.no. 

Hedgefondet Sissener Canopus, forvaltet av Jan Petter Sissener, har Storebrand som sin største aksjepost (9,04 prosent). Sissener sier til Hegnar.no at han ikke er noe mindre glad i aksjen etter dagens resultatfremleggelse.  

Utbyttemaskin

Sissener har tidligere lansert Storebrand-aksjen som en utbyttemaskin, noe dagens utbytteforslag og utbyttepolitikk er et tydelig bevis på, ifølge forvalteren.

- Utbyttepolitikken samsvarer med det vi har sagt tidligere om at det er en utbyttemaskin. Neste år tror jeg at utbyttet øker videre og at vi får se utbytte på 3 kroner, sier Sissener.

Les også: Her er Jan Petter Sisseners favorittaksjer

Les også: Sissener: - Sitt bom stille

Kortvarig korreksjon

Jan Petter Sisseners Canopus fikk en oppgang på 1,34 prosent i januar, sammenlignet med Oslo Børs som falt 0,58 prosent. 

Inn i februar har Sissener redusert aksjevekten fra 60 til 50 prosent, som likevel tror det blir en kortvarig korreksjon å se i det norske aksjemarkedet.

- De siste dagene har vært preget av en korreksjon i aksjemarkedet, og det er lenge siden forrige gang. Markedene har steget mye og prisingen er på den høye siden. Denne korreksjonen kom derfor ikke uventet på oss. Det underliggende fundamentale bildet for aksjer er fortsatt positivt og resultatene for 4. kvartal så langt ser bra ut, særlig i USA, utdyper Sissener.

- Vi tror det er en korreksjon som kommer til å gå over ganske fort. Om et par uker er det historie, og jeg tror volatiliteten kommer til å synke gradvis for hver dag som går, avslutter meglernestoren. 

Etter gårsdagens panikkfall på de globale børsene, er Oslo Børs opp 1,29 prosent til 794,95 i dagens handel. 

Storebrand endte opp 1,20 prosent til 68,90 kroner onsdag.