Børs og finans

Det er ikke lett å vite hvilke meglerhus man skal høre på

Spår skikkelig kursoppgang – frykter solid kursfall

Foto: Shutterstock - NTB/Scanpix.

Foto: Shutterstock - NTB/Scanpix.

Artikkel av: Stian Jacobsen
6. februar 2018 - 14.10

Totalt 2.333.932 passasjerer valgte å fly med Norwegian i januar, 223.356 flere enn samme måned i fjor. Den totale trafikkveksten (RPK) økte med 29 prosent og kapasitetsveksten (ASK) økte med 30 prosent. Fyllingsgraden var på 82 prosent, ned ett prosentpoeng.

Analytikerne ser ut til å være samstemte på at selskapet leverte på yield, men skuffet på fyllingsgrad.

Pareto minner samtidig om at januar vanligvis er en sesongmessig svak måned for fritidsreiser. Ifølge TDN Finans opererer Pareto med en kjøpsanbefaling og et kursmål på 350 kroner, mens DNB Markets er ute med en salgsanbefaling og et kursmål på 170 kroner.

I skrivende stund omsettes aksjen for 207,30 kroner, ned hele 9,87 prosent på en knallrød børs.