Børs og finans

To kjøpsanbefalinger – én salgsanbefaling

Artikkel av: Stian Jacobsen
8. februar 2018 - 12.34

I torsdagens rapport fra Investtech anbefales kjøp av aksjer i Sparebanken Øst og Tomra mens Idex får en salgsanbefaling.

- Sparebanken Øst viser en sterk utvikling innenfor en stigende trendkanal. Banken presenterte 4. kvartalstallene onsdag, og etter å ha stanget mot motstanden ved 56 kroner siden i fjor sommer, har kursen omsider brutt opp på høyt volum. Dette åpner for videre oppgang innenfor trenden. Meget positiv volumbalanse indikerer en overvekt av optimister blant investorene, noe som styrker kjøpssignalet. Det er lite motstand over dagens nivå, og ved reaksjoner tilbake, ligger det støtte ved 56 kroner og ved gulvet i trendkanalen. Banken er positiv på innsidehandler. Grunnfondsbeviset har nå høyest teknisk score på totalanalyse av alle norske selskaper som Investtech analyserer. Vurdering: Kjøpskandidat, skriver Investtech.

- Tomra Systems ligger i en stigende trend på mellomlang sikt og har gitt kjøpssignal fra flere rektangelformasjoner innenfor denne. Trenden signaliserer økt optimisme blant investorene og indikerer videre kursoppgang. Aksjen har støtte ved gulvet i trendkanalen ved cirka 123 kroner, mens det ligger kortsiktig motstand ved 134 kroner. Resultatrapportering er forventet 21. februar. Vurdering: Kjøpskandidat, skriver Investtech.

- Idex ligger i en fallende trendkanal. Etter å ha testet støtte ved 4,66 kroner flere ganger, har aksjen nå brutt ned og utløst et salgssignal på mellomlang sikt. Dette indikerer salgspress etter avtagende interesse blant investorene. Fallende og lav RSI gir sterkt negativt momentum som forsterker det negative trendbildet. Det er nå ingen støtte før rundt 2,33 kroner på lang sikt, mens det ved reaksjoner opp, er motstand ved 4,66 kroner på mellomlang sikt og 5,16 kroner på kort sikt. Aksjen er positiv på innsidehandler, men det teller mindre i en totalt sett negativ vurdering i aksjen. Resultatrapportering er forventet 22. februar. Vurdering: Salgskandidat, avslutter Investtech.