Børs og finans

Aksje stiger etter oppgradering

Artikkel av: John Inge Seljehaug
8. mars 2018 - 09.02

Oslo Børs åpner som ventet flatt torsdag morgen.

Etter to minutter står hovedindeksen 812,07, opp 0,02 prosent. 

«De asiatiske børsene endte opp i natt, godt hjulpet av stigende aksjekurser på Wall Street onsdag kveld. Når det er sagt, råvareprisene, med oljen i spissen, har svekket seg fra gårsdagens nivåer. Det er naturlig å anta at dette vil legge en liten demper på Oslo Børs i åpningsminuttene, gitt at Oslo Børs er svært oljeavhengig (oljerelaterte aksjer vekter hele 30 prosent i OBX-indeksen). Mange investorer venter nå på den europeiske sentralbanken, ECB, som avholder rentemøte senere i dag. Det ventes for øvrig ingen vesentlig strategiendring fra ECB på dette møtet. Som nevnt tidligere, er det naturlig at oljerelaterte aksjer vil gjøre det svakest i åpningen», skriver Netfonds Banks analysesjef Roger Berntsen i sin kommentar.

Olje

Utover onsdag ettermiddag falt oljeprisen som følge av oppgang i oljelagrene i USA og fortsatt økt amerikansk oljeproduksjon. 

Statistikk fra Det amerikanske energidepartementets statistikkfløy viste at lagrene steg med 2,4 millioner fat til 425,9 millioner fat i uken. Ifølge Reuters-konsensus var det derimot ventet at lagrene ville stige med 2,7 millioner fat.

- Oljemarkedet er under press fra stigende USA-produksjon, som igjen steg i forrige uke og ligger nå godt over produksjonsnivået til Saudi-Arabia, sier investeringsanalytiker William O'Loughlin i Rivkin Securities til Reuters.

Torsdag morgen er Brent-oljen ned 0,3 prosent til 64,40 dollar fatet, mens WTI-oljen omsettes for 61,23 dollar fatet etter en oppgang på 0,1 prosent. 

Statoil faller 0,50 prosent til 178,05 kroner. 

Oljegiganten var også ifølge Usptream blant budgiverne på konkursrammede Cobalt International Energys dypvanns-eiendeler i Mexicogulfen tirsdag

Havila Shipping

Havila Shipping har inngått avtaler om salg av PSV-fartøyene Havila Faith og Havila Fabvour, opplyses det i en melding. 

Fartøyene forventes overlevert til ny eier innen kort tid. 

I forbindelse med salget forventes långivere og Havila Holding AS å utøve tildelte tegningsretter ved konvertering av gjeld til aksjer i overensstemmelse med inngåtte avtaler vedtatt i generalforsamling 4. januar 2017.

Aksjen stiger 4,75 prosent til 10,58 kroner. 

Hunter Group

Hunter Group har ifølge en børsmelding onsdag kveld kalt inn til ekstraordinær generalforsamling hvor det står to viktige punkt på listen; styrevalg og endring av selskapets vedtekter.

Det opplyses om at dette er etter ønske fra Apollo Asset, selskapet til Arne Fredly, som kontrollerer 18 prosent av aksjene i Hunter Group

I torsdagens utgave av Finansavisen kan vi også lese at dersom den profilerte investoren får viljen sin, kan aksjonærene i Hunter Group få utbetalt opp mot 250 millioner kroner i utbytte. 

Hunter-aksjen er opp 2,75 prosent til 2,45 kroner. 

Tomra

DNB Markets oppgraderer sin anbefaling på Tomra til hold fra salg, ifølge en oppdatering onsdag, skriver TDN Finans.

Kursmålet oppjusteres fra 120 kroner til 140 kroner, 

Tomra stiger 2,84 prosent til 137,60 kroner.