Børs og finans

- Oppsiden er betydelig større enn nedsiden

Analytiker advarer: Risikoen er meget høy

Foto: Shutterstock - NTB/Scanpix.

Foto: Shutterstock - NTB/Scanpix.

Artikkel av: Stian Jacobsen
8. mars 2018 - 10.40

I torsdagens rapport fra Investtech anbefales kjøp av aksjer i Nordic Mining mens Fred. Olsen Energy får en salgsanbefaling. Begge investeringene skal være forbundet med høy risiko

- Etter å ha falt fra fem kroner i september i fjor, har Nordic Mining-aksjen de siste ukene reagert opp fra bunnen ved 3,27 kroner. Onsdag steg aksjen nye 9 prosent etter en kjøpsanbefaling. Aksjen har brutt opp fra motstandsnivået ved 3,50 kroner og gitt kjøpssignal fra en dobbel-bunn-formasjon. Høyt volum og overkjøpt RSI signaliserer økende optimisme blant investorene. Dette styrker kjøpssignalet. Neste motstandsnivå ligger ved fem kroner, 35 prosent over siste sluttkurs. På nedsiden ligger det støtte ved 3,50 kroner, ca. fem prosent under siste sluttkurs. Oppsiden er dermed betydelig større enn nedsiden, men risikoen er meget høy. Vurdering: Kjøpskandidat, skriver Investtech.

- Fred. Olsen Energy brøt ned gjennom gulvet i en stigende trendkanal og dannet en dobbel-topp-formasjon tidlig i februar. Aksjen har nå brutt støtten ved 17 kroner på mellomlang sikt og utløst et nytt salgssignal. Negativ volumbalanse er et svakhetstegn. Det viser at aksjen faller på høyt volum, mens den reagerer opp på lavt volum. Dette indikerer at investorene er redde for ikke å komme seg ut av aksjen når noe skjer, mens de er avventende til å kjøpe på stigende kurser. Det er lite støtte før ved 8,20 kroner, noe som vil være en halvering av dagens kurs. Ved reaksjoner opp, er det motstand ved 17 kroner. Volatilitetsrisikoen i aksjen er meget høy. Vurdering: Salgskandidat, avslutter Investtech.