Børs og finans

Analytiker advarer mot flere aksjer

Investtech. Fra venstre: Geir Linløkken, Fredrik Tyvand, Espen Grønstad og Asbjørn Taugbøl. Foto: Kyrre Lien.

Investtech. Fra venstre: Geir Linløkken, Fredrik Tyvand, Espen Grønstad og Asbjørn Taugbøl. Foto: Kyrre Lien.

Artikkel av: Stian Jacobsen
19. mars 2018 - 10.58

I mandagens rapport fra Investtech anbefales kjøp av aksjer i DNO. Analytikeren advarer samtidig mot kursfall i Olav Thon Eiendomsselskap og Archer.

- DNO ligger i en stigende trendkanal på mellomlang sikt. Aksjer i stigende trender på Oslo Børs steg i perioden 1996 til 2015 i snitt 2,3 prosentpoeng mer enn gjennomsnittlig børsutvikling på tre måneders sikt. En videre positiv utvikling indikeres. Aksjen tester motstanden ved 11 kroner. Etablerte noteringer over dette nivået vil være et kjøpssignal. Aksjen er svakt positiv på innsidehandler. Vurdering: Kjøpskandidat, skriver Investtech.

- Olav Thon Eiendomsselskap har falt mye etter at den ga salgssignal fra en rektangelformasjon i november. Det er nå gitt et nytt salgssignal etter at kuren har falt under den forrige kursbunnen på ca. 148 kroner. Stadig flere investorer ønsker å selge og det er få kjøpere. Videre nedgang indikeres. Det er lite støtte under dagens nivå. Dette øker risikoen. Vurdering: Salgskandidat, skriver Investtech.

- Archer ligger i en fallende trend på mellomlang sikt. Det viser at investorer over tid har solgt til stadig lavere kurser for å komme seg ut av aksjen og indikerer en negativ utvikling for selskapet. Videre nedgang innenfor trenden indikeres. Aksjen har nylig brutt støtten ved ni kroner. Dette åpner for videre nedgang. Ved reaksjoner opp, ligger det nå motstand ved ni kroner. Vurdering: Salgskandidat, avslutter Investtech.