Børs og finans

Anbefaler fem aksjer

Foto: NTB/Scanpix.

Foto: Rawpixel.com / Shutterstock / NTB/Scanpix

Artikkel av: Stian Jacobsen
6. mars 2018 - 13.29

I den siste ukerapporten fra Nordea kan vi lese at analytikerne tar Subsea 7 med blant de norske aksjene som er med i Nordisk 20-listen.

- Vi har store forventninger til det forestående joint venture-samarbeidet mellom Subsea 7 og Schlumberger, som er et av verdens største oljeserviceselskaper. Alliansen vil gjøre selskapene i stand til å tilby et fullstendig produktpalett til oljeselskaper som har bruk for undervannsarbeid på de mest komplekse oljefeltene, skriver Nordea.

- En risikofaktor er at etterspørselen etter undervannsarbeid ikke bedres som vi venter. Subsea 7 tilbyr ofte kundene en fast pris for arbeidet, og en budsjettoverskridelse i forbindelse med de komplekse prosjektene er derfor en risiko, avslutter Nordea.

Det betyr at BW Offshore, PGS, Wallenius Wilhelmsen, Europris og Subsea 7 er det norske bidraget i porteføljen.